Barclay James Harvest

Тип работы:
Реферат
Предмет:
Музыка


Узнать стоимость

Детальная информация о работе

Выдержка из работы

Barclay James Harvest

История цього колективу сягає корінням у початок 60-х, як у Олдхэме, що у північному заході Англії, Джон Лис (гітара, вокал) і Стюарт «Вулли «Волстенхолм (клавішні) заснували свою першу банду «Sorcerers », невдовзі змінивши її назва на «The Keepers «. Приблизно водночас Ліс Холройд (вокал, бас) і Мел Притчард (ударні) грали у «Heart And Soul And The Wickeds «. У 1968 року обидві команди потихеньку перетекли до однієї, «The Blues Keepers «. Ще за рік склад скоротився до вищезгаданої четвірки, а вивіску поміняли на «Barclay James harvest «. Під керівництвом місцевого бізнесмена Джона Клозера, взявся за менеджмент, група вирушила з його ферму, що й проходили перші репетиції. У 1968-го на «Parlophone «вийшов перший сингл, «Early Morning «. Він привернув увагу Джона Піла, запросив музикантів на запис сесій для своєї радіопрограми.

После цього командою зацікавилася «EMI », як запропонувавши їй контракт, а й яка заснувала з цього приводу лейбл «Harvest «. З початку група стала эксперементировать зі звуком, додавши до традиційних гітарам, басові і ударним струнні, мідну секцію і меллотроны, що дозволило враження оркестру.

Свой дебютний альбом «Barclay James harvest «записували з участю свого власного оркестру під керівництвом Роберта Годфри, також перше час гастролював з групою. Наступні релізи, «Once Again «і «Barclay James Harvest And Other Short Stories », принесли команді одночасно натовпу прихильників і проблеми з своїм лейблом. Сингли комерційного успіху приносили і після виходу «Baby James Harvest «угоду з «Harvest «був розірваний. Однак що не робиться, все на краще і групу взяла під своє крило «Polydor «. Альбоми, виходили в цій фірмі, користувалися великий попит, ніж ранні релізи, і почали потраплятимуть у чарти. Особливим попитом платівки, зокрема «Octoberon «і «Gone To Earth », користувалися у Німеччині, де з їхніми загальний наклад перевищив мільйонну оцінку.

Спохватившаяся «EMI «взялася перевидавати бэк-каталог і навіть випустила сольний альбом Лисиця (записаний ним ще 1972 року), і його і закинула на свій час на полку. У 1979 року Волстенхолм заявив, що до душі музичне напрям групи що він працюватиме соло.

Оставшееся тріо продовжив роботу, закривши утворену дірку сессионными музикантами. Альбом 1980 року, «Eyes Of The Universe », мав вже з більш комерційне звучання, ніж раніше, зате добре продавався. Наступні роботи було виконані приблизно на тому ж самому ключі і у 1987-му «Barclay James harvest «повернулися до свого «класичному «саунду на диску «Face To Face «. Подальше творчість новизною не відрізнялося, і групу на концертах приймали добре швидше за все за інерцією. Платівка 1993 року, «Caught In The Light «вийшла слабкою, за відсутності належного промоушену продавалося погано. Такий стан речей не влаштувало англійський «Polydor », і угоду з колективом розірвали. Ситуація ускладнилася тим, що колишній колега Роберт Годфри затіяв судові розбірки з «Barclay James harvest «. Владнати цю складну справу вдалося лише у 1995-му, а 1996-му музиканти змогли розпочати роботу над новим диском під егідою німецького філії «Polydor «. Платівка «River Of Dreams «вийшла у Німеччині й у Швейцарії. Саме там минуло й відповідне турне.

В 1998 року було оголошено, що з тимчасово призупиняє своєї діяльності, а музиканти займатимуться сольній роботою. Проте, попри це заява члени «Barclay James harvest «у наступні роки знову збиралися разом і давали концерти.

Состав

John Lees — гітара, вокал

Les Holroyd — бас, вокал

Mel Pritchard — ударні

Дискография

Barclay James Harvest — 1970

Once Again — 1971

Barclay James Harvest And Other Short Stories — 1971

Early Morning Onwards — 1972

Baby James Harvest — 1972

Everyone Is Everybody Else — 1974

Time Honoured Ghosts — 1975

Octoberon — 1976

Gone To Earth — 1977

XII — 1978

Eyes Of The Universe — 1979

Turn Of The Tide — 1981

Ring Of Changes — 1983

Victims Of Circumstance — 1984

Face To Face — 1987

Glasnost — 1988

Welcome To The Show — 1990

Gaught In The Light — 1993

River Of Dreams — 1997

Список литературы

Для підготовки даної праці були використані матеріали із російського сайту internet

ПоказатьСвернуть
Заполнить форму текущей работой