Golden Earring

Тип работы:
Реферат
Предмет:
Музыка


Узнать стоимость новой

Детальная информация о работе

Выдержка из работы

Golden Earring

История цієї голландської команди почалася 1961 року, коли шкільні друзі Джордж Куйманс (р. 11 березня 1948, Гаага; гітара) і Ринус Герритсен (Марінус Герритсен, р. 9 серпня 1946 року, Гаага; бас) заснували «The Tornadoes «. Компанію хлопцям склали Ганс Ван Херверден (гітара) і Фред Ван Дер Хильст (ударні). Грали вони ще інструментальний біт у стилі «Shadows «. У 1964 року вивіску групи поміняли на «The golden earring «. На той час крім Куйманса і Герритсена до банди входили Франц Крассенбург (вокал), Пітер Де Понде (гітара) і Яап Эггермонт (ударні). 1965-го команда дебютувала з альбомом «Just earrings », у якому помітно відчувалося вплив «Kinks », «Zombies «звісно ж «Beatles «. Композиція «Please go », видана синглом, опинилася у кращої голландської десятці, відкривши групі шлях до слави. Другий альбом, хоч й мав трохи більше жорсткий саунд, загалом повторював стиль свого попередника.

С 1966 року у групі почалися зміни — місце Крассенбурга зайняв Баррі Хей (р. 16 серпня 1948, Физабад, Індія), а невдовзі колектив залишив Де Понде. Наприкінці 60-х в музиці стали модні психоделичесие і арт-веяния, що ні забарилося позначитися і на творчості «Golden earrings «. У році команда посіла перше місце в голландських чартах з піснею «Dong-Dong-Di-Ki-Di-Gi-Dong ».

К доти група, урезавшая свою назву до «Golden earring », вже користувалася популярністю у своїй оселі, але вже настав була досить відома материковій Європі й у Англії. Яап Эггермонт попрощався з колективом поступившись своє місце колишньому учаснику «Livin «blues «Цезарю Зюйдервийку (р. 18 липня 1948, Гаага). На початку 70-х стиль групи встоявся, це був хард-рок з мелодійні баладами, трохи присмачений клавішними і духовими. А склад навпаки флуктуировал, у команді встигли пограти ударник Сиб Ворнер, гітарист Елко Геллинг і саксофоніст Бертус Борджес. У 1972-му році «Golden earring «отримали почесну можливість розігрівати «The who «у час європейського туру. Завдяки цієї події музикантам вдалося укласти угоду з лейблом «Track Records », де було записано одне із їх найкращих альбомів, «Moontan «. Найбільшим хітом стала видана синглом пісня «Radar love «. Ця композиція спочатку очолила багато європейські хіт-паради, зокрема і англійська, і навіть побувала у штатовском Топ 20.

Правда, американську публіку «Golden earring «зацікавили не так на довге час, і янкі забули існування цієї команди. У Європі ж популярність групи було досить стійкою, чому сприяла появу у 1975 року у її клавішника Роберта Яна Стипса.

К кінцю 70-х зірка «Золотий сережки «стала потихеньку заходити, оскільки сильних студійних робіт більша за діаметром не випускала, продовжуючи штампувати стандартний хард-рок. 1978-го склад знову скоротився до квартету, оскільки з команди пішли Геллинг і Стипс. Сплеск інтересу творчості «Golden earring «трапився вперше 1982 року з приходом світ альбому «Cut », який супроводжувався хітовим синглом «Twilight Zone », що потрапили у кращу американську десятку і який очолив голландські чарти. У цьому сенсі музиканти провели досить успішне північноамериканське турне, закріпивши своє становище випуском чергового хіта, «When the Lady Smiles «. Наступні вісімдесяті група виступала і записувалась з змінним успіхом. Так було в 1989-му «White lion «зробили кавер на пісню «Radar love », підштовхнувши записуючі компанії випустити кілька збірок «Сережки «. До речі, багато колективи робили кавери «Golden earring », у тому числі «Godz «(«Candy «p.s Going Bad ») і «Iron maiden «(«Kill Me Ce Soir »).

В кінці 90-х група продовжувала записуватися і гастролювати, а початок тисячоліття відзначила випуском альбому «Last Blast Of The Century », що складався з перевірених часом хітів. У її запис як також взяли участь колишні учасники команди.

Состав

Barry Hay — вокал, гітара, флейта

George Kooymans — гітара, вокал

Rinus Gerritsen — бас, клавішні

Cesar Zuiderwijk — ударні, перкуссия

Дискография

Just Earrings — 1965

Winter Harvest — 1967

Miracle Mirror — 1967

On The Double — 1968

Eight Miles High — 1969

Golden Earring — 1970

Seven Tears — 1971

Together — 1972

Moontan — 1973

Switch — 1975

To The Hilt — 1976

Contraband — 1976

Grab It For A Second — 1978

No Promises, No Debts — 1979

Prisoner Of The Night — 1980

Cut — 1982

N.E.W.S. — 1984

Something Heavy Goin «Down — 1985

The Hole — 1986

Keeper Of The Flame — 1989

Bloody Buccaneers — 1991

The Naked Truth — 1992

Face It — 1994

Love Sweat — 1995

Naked II — 1997

Paradise In Distress — 1999

Last Blast Of The Century — 2000

Millbrook U.S.A. — 2003

Список литературы

Для підготовки даної роботи було використані матеріали із сайту internet

ПоказатьСвернуть
Заполнить форму текущей работой